Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Cardio free dijeta

Cardio free dijeta

Cardio free dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.11.2015.
  • Broj pregleda: 35.786
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Cardio Free dijeta trenera Jima Karasa je u osnovi plan koji preporučuje smanjenu količinu kalorija i vježbanje tri puta tjedno.

Dijeta je često kontradiktorna. Na primjer, Karas izjavljuje da nema zabranjene hrane, što vas dovodi do zaključka da možete jesti sve. Međutim, u istom poglavlju nekoliko stranica kasnije, izjavljuje kako biste trebali umanjiti ili izbjeći prerađene ugljikohidrate, tekuće ugljikohidrate (sok), te preljeve za salate.

U dijelu knjige gdje se predstavlja plan tjelovježbe može se naći najviše nedostataka. Na prvoj stranici autor priznaje da tisuće liječnika, trenera i fitness stručnjaka hvali prednosti kardiovaskularne vježbe. Ipak, prema Karasu, sva ona desetljeća istraživanja nisu točna. U stvari, bez obzira na bezbrojne studije koje se izvode u bolnicama i sveučilištima širom svijeta, a pokazuju da pravilna kardiovaskularna tjelovježba povećava izdržljivost i aerobni kapacitet, jača srce, smanjuje rizik od bolesti srca, dijabetesa i hipertenzije, sagorijeva kalorije, Karas tvrdi da imunološki sustav ubija vaše unutarnje organe i cijeli plan mršavljenja.

Kako bi se razlikovala od ostalih planova mršavljenja koji izgledaju upadljivo slično, knjiga se oslanja na teorije koje jednostavno ne zvuče istinito. Umjesto navođenja stvarnih studija ili obavljanja bilo kakve studije koja potkrepljuje njegove stavove, Karas odnosi svoj osobni stav umjesto dokaza.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari