Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Eco Atkins dijeta

Eco Atkins dijeta

Eco Atkins dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.11.2015.
  • Broj pregleda: 17.323
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Atkinsonova dijeta postoji već desetljećima, iako mnogi stručnjaci vjeruju da nije dobra za zdravlje. No sada se pojavila vegetarijanska alternativa, Eco-Atkins dijeta.

Istraživanja su pokazala da je originalna Atkinsonova dijeta mogla reducirati otpornost inzulina (čovjekova nesposobnost da reagira pravilno na inzulin) i povećati "dobri" (HDL) kolesterol, ali imati mali utjecaj na "loši" (LDL) kolesterol.

Eco Atkinsonova dijeta je nastala tijekom jednog istraživanja kojim su htjeli zadržati isti omjer proteina i ugljikohidrata kao i u početnoj Atkinsovoj dijeti, ali zamijeniti životinjske proteine proteinima iz povrća.

Za njihovo istraživanje, stručnjaci su stavili 47 pretilih muškaraca i žena na ili Eco Atkins dijetu ili lakto-ovo vegetarijansku dijetu s više ugljikohidrata, a manje masti. Obje dijete su niskokalorijske i odgovaraju na 60% potreba za kalorijama.

Za četiri tjedna, obje grupe su izgubile u prosjeku 4 kilograma, i poboljšale krvni tlak, kolesterol i razine triglicerida. Ali, oni koji su slijedili Eco Atkins dijetu vidjeli su veću redukciju (0.6%) loših kolesterola.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari