Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Makrobiotička dijeta

Makrobiotička dijeta

Makrobiotička dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.11.2015.
  • Broj pregleda: 21.867
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Dobila je ime prema grčkoj riječi koja znači dugačak život. Cilj ovog plana je omogućiti vam miran život bez bolesti. Nećete brojati kalorije, vagati sastojke ili jesti samo jednu namirnicu koja zadovoljava sve vaše potrebe. Umjesto toga naučit ćete kako balansirati jing i jang i osloniti se na zakone harmonije tjelesnih i mentalnih funkcija. Nakon što shvatite klasifikaciju hrane na yin i yang i naučite kako jesti, moći ćete pratiti uravnoteženu prehranu. Trebali bi izbjegavati hranu koja je iznimno jin ili jang.

Bez sve ove filozofije, ova dijeta se bazira na bilju, hrani koja je prirodno uzgojena u vašoj klimatskoj zoni i okolišu.

Bazirate dijetu na cjelovitom zrnju i limitirate životinjske proizvode. Također izbjegavate prerađenu i umjetnu hranu, a umjesto nje uzimate onu koja je u svom prirodnom obliku.

Ova dijeta je životni stil, ali i plan prehrane koji se bazira na biljnim proizvodima, malo masti i puno ugljikohidrata. Ne mijenjate samo što jedete nego i ono što mislite o tome što jedete. Morate se brinuti o hrani koju jedete, da li je sirova ili kuhana, i kako je kuhana. Ako uspješno balansirate jin i jang, živjet ćete duži život ispunjen harmonijom i zdravljem. Nećete nužno biti mršaviji.

Nema nikakvih obećanja o gubitku kilograma. Ova dijeta ne radi na tome da gubite kilograme, nego da stvorite harmoniju s prirodom.

Dijeta direktno ne naglašava vježbanje. Postoje savjeti da bi trebali biti što aktivniji. Možete ribati pod, čistiti prozore i/ili prati odjeću da bi dobili neke koristi od vježbanja. U daljnjim preporukama trebali bi uključiti jogu, shiatsu masaže, ratničke vještine i sport.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari