Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Martha's Detox dijeta

Martha's Detox dijeta

Martha's Detox dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.11.2015.
  • Broj pregleda: 29.816
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Veliko obećanje ove dijete je da će te izgubiti 9,5 kilograma za 21 dan. Uz to, imat ćete više energije, niži tlak, oštriji um i tijelo očišćeno od toksina. Ovu dijetu su proslavile zvijezde.

I stručnjaci za vježbanja i nutricionisti su zaključili da su mnoge izjave u knjizi krivo prezentirane. Na primjer, autorica tvrdi da dijeta može pomoći pri izlječenju nekih kroničnih bolesti kao što je dijabetes, a nema dokaza o tome. Također, tvrdnja da zbog tekuće hrane vaš probavni sustav ima više energije za obnovu je netočna. Vaš želudac, mjehur, jetra i crijeva su i dalje budni i razgrađuju hranu bez obzira na to koliko je ona tekuća.

Još jedan veliki problem dijete je to što tvrdi da su masne naslage koje ste izgubili nadomještene mišićima. Stručnjaci tvrde da je to nemoguće jer su za to su potrebni proteini i vježbe snage, a ni jednog ni drugog nema u ovoj dijeti. Zapravo većina kilograma koje ćete izgubiti je vjerojatno mišićno tkivo koje će se iskoristiti za proizvodnu energije zbog manjka kalorija. Čak i dijeta naglašava da se nakon 21. dana mora zaustaviti ovakva prehrana jer će većini ljudi trebati više proteina i esencijalnih masnih kiselina.

Dijeta se oslanja na mnoge dodatke prehrani koji mnoge doktore i nutricioniste ostavljaju u nevjerici. Knjiga ima čak i instrukcije kako objasniti vašem doktoru princip detoksikacije jer će vjerojatno biti zaprepašten kada mu kažete što planirate napraviti. Neki preporučeni tretmani su toliko upitni da dovode u pitanje cijeli program. Čak predlaže da skačete tri puta tjedno na trampolinu kako bi se detoksicirali, izbacili tekućinu iz sebe i tako izgubili kilograme.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari