Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rotacijska dijeta

Rotacijska dijeta

Rotacijska dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 24.05.2017.
  • Broj pregleda: 19.999
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Rotacijsku dijetu je osmislio dr. Martin Katahn. Kao rezultat rotacije hrane i količine dozvoljenih kalorija autor jamči da ćete izgubiti kilograme i smanjiti alergije. Rotacijska dijeta je manje zahtjevna i lakše ju je držati od drugih dijeta. Dijeta se sastoji od svih namirnica s naglaskom na voću i povrću. Obroci su ravnoteža nemasnih proteina, složenih ugljikohidrata i vlakana.

Dijeta je jedinstvena po tome što ćete svaki mjesec imati tjedan dana slobodno kada ćete moći jesti što želite. Teorija dr. Katahna je da će dijeta uspjeti jer nećete jesti istu hranu svaki dan. Za vrijeme trajanja dijete predlaže se svakodnevna fizička aktivnost barem 30 minuta kako bi spriječili vraćanje izgubljenih kilograma.

Rotacijska dijeta je različita za muškarce i žene. Ali, na oba plana možete jesti povrće koje ne sadrži škrob u neograničenim količinama i voće. Zbog ovih namirnica nikada nećete biti gladni.

Katahn vjeruje da se metabolizam usporava prilagođavajući se promjenama u prehrani nakon tri tjedna. To je svrha rotacije. Tjedan odmora je dozvoljen jer je puno lakše održavati dijetu ako ne jedete stalno isto.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari