Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Scarsdale dijeta

Scarsdale dijeta

Scarsdale dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 24.05.2017.
  • Broj pregleda: 9.681
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

O dijeti

Scarsdale dijetu je u sedamdesetima razvio Herman Tarnower. Dijeta je dobila ime po gradu u New Yorku u kojem je doktor Tarnower imao uspješnu liječničku praksu. Kao liječnik specijaliziran za liječenje pretilosti, Tarnower je kombinirao medicinski fenomen ketozu i njenu sposobnost da stvara gubitak težine, s programom prehrane koji uzrokuje ketozu u inače zdravih pojedinaca.

Ketoza je stanje, odnosno proizvodnja viška ketona, do kojeg dolazi uslijed pretvorbe masti u masne kiseline i ketone. Ketoza je općenito loša, zbog čega alkoholičari i dijabetičari brzo gube masti kao neželjenu nuspojavu bolesti. Zbog Scarsdale dijete do ketoze dolazi jer organizam kroz određeno razdoblje dobiva vrlo male količine ugljikohidrata.

Scarsdale dijeta daje brze rezultate, ali to je zbog toga što je značajan dio toga gubitak vode i lako se vraća nakon što se prehrana promijeni.

Morat ćete slijediti strog plan prehrane dva tjedna, a zatim slijedi manje strog plan prehrane koji se provodi tjedan ili dva. Druga faza je održavanje postignute težine.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari