Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Dodajte koju godinu životu!

Dodajte koju godinu životu!

Dodajte koju godinu životu!
  • Objavljeno: Subota, 21.07.2012.
  • Broj pregleda: 13.165
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zdrave životne navike ne znače samo jedenje salate svaki dan! Mnoge aktivnosti, koje su zabavne i predstavljaju užitak, mogu biti dobre za vaše zdravlje. Kada shvatite kako neke aktivnosti mogu pomoći da živite dulje i koje su njihove ostale prednosti, zabava će imati još većeg smisla.

Crno vino

Sadrži resveratrol, antioksidans koji štiti tijelo od slobodnih radikala koji su pravi mali uništavači mladolikog izgleda i zdravlja. Jedna do dvije čaše crnog vina će pomoći vašem tijelu da duže ostane mlado.

Tamna čokolada

Odličan je izvor antioksidanata koji štite tijelo od prijevremenog starenja. Pronađite tamnu čokoladu dobre kvalitete, pojedite jedan redak svaki dan i smanjit ćete razinu kolesterola i krvni tlak, poboljšati raspoloženje, energiju i živjeti duže.

Isprobajte slatke prednosti tamne čokolade!

Smijeh

Smijanje je odličan način da promijenite svoj stav. Povežite se s ljudima koji su pozitivni. Opustite se i smijte jer ćete smanjiti razinu stresa. Čak će i lažno smijanje mozgu poslati signale sreće, a vi ćete zaista postati sretni. Stoga, smijte se, budite sretni i živite duže!

Seks

Seks i dodiri su važan dio zdravlja jer potiču otpuštanje tvari koje imaju odličan učinak na zdravlje, povezuju partnere i povećavaju osjećaj vrijednosti i samopouzdanja. Redoviti seks vaš život može produžiti za nekoliko godina.

Opustite se

Stres škodi fizičkom i psihičkom zdravlju, a opuštanje pomaže tijelu da se odmori i da kasnije normalno funkcionira. Uvježbajte metode opuštanja i prakticirajte ih svakodnevno. Tako ćete svoj um i tijelo, umjesto stresom, ispuniti umirujućom i pozitivnom energijom, regulirat ćete krvni tlak, otkucaje srca i poboljšati sposobnost suočavanja s pravim izazovima.

Pod stresom ste? Opustite se u samo 5 minuta!

Spavajte

Nažalost, veliki broj ljudi ne spava dovoljno. Lijekovi, stres, bolesti i loše životne navike vas sprječavaju da spavate 7 do 9 sati dnevno. Prednosti za zdravlje uključuju više energije, bolji imunološki sustav i bolje raspoloženje.

Provodite vrijeme s voljenima

Odnosi su važan dio zdravlja. Ne samo da će vam voljene osobe pomoći kada zatreba, već ćete izbjeći osjećaj usamljenosti i depresije. Njegujte svoj odnos s osobama do kojih vam je stalo i zajedno ćete živjeti duže.

Umne igre

Igre poput šaha će potaknuti mozak na rad i održati njegovu vitalnost. Ako je moguće, izaberite društvene igre kako biste trenirali svoj mozak i istovremeno provodili vrijeme s voljenima.

Budite pozitivni

Pozitivan stav o starenju može dodati više od 7 godina života. Prestanite žaliti za mladošću i prošlošću. Prihvatite se takvi kakvi jeste i pronađite izvore zadovoljstva i sreće. Uživajte u svom iskustvu, daljnjem učenju i u tome da uistinu imate kontrolu nad svojim životom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije