Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Enzimi - ključ zdravijeg življenja

Enzimi - ključ zdravijeg življenja

Enzimi - ključ zdravijeg življenja
  • Objavljeno: Utorak, 18.03.2014.
  • Broj pregleda: 195
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dodavanje enzima pomaže probavi, pri čemu se povećava razina dostupne energije i umanjuje metaboličko opterećenje.

Neki od vas najvjerojatnije su već na putu prema zdravijem životu, čemu svakako pridonose fizička aktivnost, pravilna prehrana i smanjena razina stresa. No, unatoč tome ipak ne postižete cilj. Možda nedostaje jedna važna karika, a to su enzimi!

Jeste li se ikada zapitali kako je moguće da ste slabog zdravlja iako pazite na prehranu i stil života? Odgovor se možda skriva u enzimskom deficitu.

Kad probava treba pomoć izvana

Probava je složen proces koji priprema hranu za apsorpciju vitamina, minerala i ostalih esencijalnih hranjivih tvari iz namirnica, koje nas održavaju zdravima i čine da se osjećamo dobro. Koliko dobro probavljamo i apsorbiramo hranu, određuje u kojoj će mjeri namirnice koje unosimo pridonijeti proizvodnji energije, imunološkoj funkciji i primjerenom rastu i obnovi stanica. No, iako mnogi ljudi nastoje hraniti se pravilno, ipak ih muče probavne smetnje, što drugim riječima znači da nešto nedostaje.

Tjelesne funkcije mogu se unaprijediti primjenom enzimskih dodataka. Dodavanje enzima koristi se kao pomoć u probavi, pri čemu se povećava razina dostupne energije i umanjuje metaboličko opterećenje. Kako bi nam enzimi pružili pravu pomoć u probavnom procesu, trebalo bi ih uzimati na početku obroka, jer tako primijenjeni pokazuju najveću učinkovitost.

Specijalist za enzime

Odnedavno je u Hrvatskoj dostupna skupina proizvoda koji u sebi sadrže probavne enzime, kako one iz osnovnih skupina - proteaze, amilaze i lipaze, tako i ostale, poput laktaze i celulaze. Proizvodi ih američka tvrtka Enzymedica specijalizirana upravo u proizvodnji različitih enzima.

U procesu proizvodnje tih proizvoda koristi se poseban patentiran Thera-blendTM proces za lipaze, proteaze, amilaze i celulaze. To znači da je svaki od navedenih enzima zapravo skupina enzima učinkovita u širokom rasponu pH vrijednosti, zbog čega bolje potiče razgradnju hrane nego svaki enzim pojedinačno.

Digest BasicTM sadrži probavne enzime - lipazu, proteazu, amilazu, celulazu, laktazu, alfagalaktozidazu, invertazu, glukoamilazu, ksilanazu, pektinazu i maltazu. Kapsule su male, lagane za gutanje, a dolazi u pakiranjima od 30 i 90 kapsula.

Digest GoldTM je najpotentniji proizvod u ovoj skupini tj. sadrži najveći broj i najveće aktivnosti probavnih enzima - proteaze, amilaze, lipaze, celulaze i drugih.

GastroTM u svom sastavu sadrži najveće aktivnosti enzima amilaze i alfagalaktozidaze, ali i ostale probavne enzime. Preporuča se uzimati ga osobito uz obroke mahunarki (grah, grašak, mahune), žitarica te svježeg voća i povrća.

LactoTM sadrži laktazu u kombinaciji s osam dodatnih probavnih enzima. Stoga olakšava probavu laktoze, a preporuča se uzimati ga uz svaki obrok koji sadrži laktozu. Podnošenje laktoze može varirati, te je potrebno potražiti stručni savjet o ulozi te tvari u prehrani.

 

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije