Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!

Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!

Imate ih doma i pomoći će vam u borbi protiv infekcije!
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Broj pregleda: 1.589
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Češnjak

Kad se razbolimo posežemo za svakojakim lijekovima. No, antibiotici nisu bezazleni jer osim patogenih bakterija uništavaju i ”dobre” bakterije koje su neophodne za pravilan rad probave. Na vama je da odaberete koju ćete vrstu antibiotika koristiti, a mi vam donosimo popis od šest najboljih prirodnih antibiotika.

Kadulja

Znanstveno je dokazano da kadulja ima antibakterijska i antivirusna svojstva, a danas se redovito koristi i prilikom proizvodnje nekoliko modernih lijekova. Njen učinak je posebno dobar za grlo, respiratorne infekcije i infekcije u ustima. Kadulja pomaže pri rješavanju problema u crijevima, a korisna je i za želučane infekcije. Ujedno pomaže i pri smanjenju temperature, groznice i bolova u tijelu koji se javljaju na početku gripe i prehlade.

Med

Med ima antibakterijska svojstva, koja djelotvorno liječe osipe na koži, opekline i ogrebotine. Pomoću meda možete očistiti zube i usta od bakterija, zaustaviti krvarenje desni, a ujedno je djelotvoran i u liječenju čireva i plikova.

Isprobajte najbolje biljne lijekove!

Cimet

Cimet može ubiti većinu bakterija koje se nalaze u bolnicama, kao i bakterije otporne na standardne antibiotike. Osim toga cimet pomaže i u borbi protiv opake bakterije Escherichia coli.

Češnjak

Alicin je spoj koji se nalazi u češnjaku, a koji pokazuje antibakterijska i anti-gljivična svojstva, a koji u samom luku igra ulogu obrambenog mehanizma protiv bakterija. Sam alicin uništava mnoge bakterije, a luk liječi zubobolju, kašalj, bol u grlu.

Klinčić

Stomatolozi danas koriste ulje klinčića kao oralni antiseptik i za dezinfekciju korijenskih kanala. U karanfilićima se nalazi eugenol koji slovi kao primarni antimikrobni spoj ove biljke. Želite ublažiti zubobolju? Potrebno je samo nekoliko minuta žvakati klinčić i bol će ubrzo nestati.

Origano

Origano sadrži čak 90% aktivnog ljekovitog sastojka karvakrola. Ulje origana se koristi za liječenje rana, zmijskih ugriza i tegoba dišnih puteva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije