Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Je li sve samo u vašoj glavi?

Je li sve samo u vašoj glavi?

Je li sve samo u vašoj glavi?
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.10.2010.
  • Broj pregleda: 2.365
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sa sve više i više zdravstvenih dodataka koji tvrde da liječe svaku bolest i nevolju, opsjednuti smo prekapati dublje i dodajemo ulje na vatru hipohondriji.

Jednom davno, ići na dijetu značilo je jednostavno više vježbanja i malo hrane, ali u današnje vrijeme slike slavnih osoba opsjednutih hranom koju konzumiraju mogu biti statusni simbol kao i odjeća koju nosite. Pitajte bilo koju ženu na kojoj dijeti je Madonna i možete se kladiti da će većina znati odgovoriti, a neke će čak i priznati da su same iskušale neke njene savjete. Istina je, Madonna ima profesionalnog kuhara i osobnog trenera stoga nije ni čudo da je žena u formi.

Umjesto da motiviraju nas smrtnike da jedemo zdravo i redovito vježbamo, naša opsjednutost izgledom slavnih osoba zapravo ima štetan učinak na naše zdravlje, jer lica i tijela slavnih osoba su potpuno neostvariva za nekoga tko ima posao s punim radnim vremenom i prosječna primanja. Marketing tvrtke su uočile ovu činjenicu i pametno rješavaju taj problem nudeći pilule koje tvrde da vraćaju sat unatrag, zaglađuju kožu, smanjuju bore, čine nas tanjima i inteligentnijima. Luksuzni proizvodi za njegu kože čak idu toliko daleko da nude asortiman prehrambenih dodataka za koji tvrde da transformira kožu i hidratizira u slučaju da nemate vremena popiti dnevno dvije litre vode.

Umjesto da se osvijestimo i shvatimo kako je to običan gubitak novca, većina nas kupuje, uvjerena da će nas multivitamini, dnevna doza željeza, vitamina B ili ulje noćurka pretvoriti u sretne i pune elana kako bi ostvarili sve smo ikada željeli, uključujući bogatstvo, veliku ljubav života i uspješne karijere.

Istina da je nitko na govori da ako vaše tijelo ne treba sve vitamine koje uzimate, oni se jednostavno izlučuju. Tako da skupi paket pilula za prekrasnu kožu i gustu, sjajnu kosu može zapravo biti potpuno beskoristan. Svi znamo da je najbolji način da dobijete vitamine i minerale kroz hranu, a ako razmišljate o vitaminima i mineralima onda je vaša prehrana vjerojatno već vrlo zdrava, a vi zapravo ne trebate dodatke. Zato sljedeći put kada se osjetite zavedeni i teško zarađen novac bacate na nešto što jamči da će vas preobrazi u Heidi Klum, razmislite o trošenju novca na zdravu hranu. Možemo jamčiti da će to biti daleko bolja investicija, te će vam dati sve zadovoljstvo koje vam treba.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije