Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!

Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!

Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.04.2016.
  • Broj pregleda: 5.676
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Limun je osvježavajuć, ukusan i dobar za zdravlje. Kada razmišljamo o prednostima limuna, vrlo često isključivo mislimo na limunov sok i zaboravljamo na limunovu koricu. Limunova korica može biti jednako, ako ne i više, učinkovita jer sadrži dodatne nutritivne spojeve i enzime koji smanjuju rizik od nastanka n iza bolesti.

Ubrzava metabolizam i potiče mršavljenje

Limunova korica sadrži pektin koji je odličan za ubrzanje metabolizma i mršavljenje. Ovaj spoj sudjeluje u prevenciji apsorpcije suvišnog šećera i nakupljanja stanica masti. Na taj način pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine.

Saznajte može li topla voda s limunom potaknuti mršavljenje!

Smanjuje razinu kolesterola

Svakodnevnom konzumacijom limunove korice možete smanjiti razinu kolesterola i potrebu za uzimanjem lijekova. Limunova korica je jako dobar izvor kalija koji održava stabilnu razinu krvnog tlaka i smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. Limunova korica smanjuje razinu lošeg (LDL) kolesterola a zbog visokog udjela vitamina C jača krvne žile i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Uništava stanice raka

Istraživanja su pokazala da limunova korica sadrži limonen i salvestrol Q40. To su spojevi koji smanjuju rizik od nastanka kancerogenih stanica i sprječavaju širenje stanica raka. Svakodnevna konzumacija limunove korice pomaže u prevenciji i borbi nekoliko vrsta raka, uključujući rak kože, debelog crijeva i dojke.

Poboljšava zdravlje koštanog sustava

Adekvatan unos kalcija je vrlo važan za održavanje zdravlja koštanog sustava. Limunova korica je dobar izvor kalcija i vitamina C. Kalcij jača kosti a vitamin C smanjuje rizik od nastanka upale koja uzrokuje osteoartritis, reumatoidni artritis i osteoporozu.

Provjerite kako voda s limunom hidratizira i potiče mršavljenje!

Jača imunitet i potiče rad probavnog sustava

Zbog visokog udjela vitamina C, limunova korica je jako dobra za prevenciju infekcija i ubrzanje oporavka od gripe, prehlade i infekcija dišnog sustava. Limunova korica je odličan izvor dijetalnih vlakana koja potiču rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka probavnih smetnji.

Poboljšava zdravlje usne šupljine

Manjak vitamina C može narušiti zdravlje usne šupljine i povećati rizik od krvarenja zubnog mesa, nastanka gingivitisa i kronične upale zubnog mesa. Limunska korica je jako dobar izvor citrusne kiseline i vitamina C, što ju čini odličnom za prevenciju bolesti desni, propadanja zubi i zubnog mesa.

Smanjuje razinu slobodnih radikala

Slobodni radikali povećavaju rizik od nastanka autoimunih bolesti, ubrzanog starenja kože, srčanih bolesti i nekih vrsta raka. Limunova korica je jako dobar izvor vitamina C koji ima antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala.

Poboljšava zdravlje i izgled kože

Zbog odličnih antioksidacijskih svojstava limunova korica je odlična za prevenciju prijevremenih znakova starenja i poboljšanje zdravlja i izgleda kože. Limunova korice potiče detoksikaciju kože i smanjuje rizik od nastanka akni i prištića. Možete ju nanositi površinski ali će rezultati biti bolji ako ju unosite putem prehrane.

Odaberite organski limun i dobro ga operite

Prije upotrebe limun dobro operite i svakako odaberite limun iz organskog uzgoja koji sadrži puno manju količinu pesticida i insekticida.

Isprobajte napitak od hrena i limuna koji topi mast s trbuha!

Pripazite na kristalizaciju

Limunova korica sadrži visoku razinu oksalata koji mogu povećati rizik od nastanka bubrežnih i žučnih kamenaca. Ako ste već imali problema bubrežnim i žučnim kamencima, svakako se prije početka uzimanja limunove korice posavjetujte s liječnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije