Med - tajnovita slast
Kategorija: Zdrava prehrana
Još koja riječ o medu
Boju meda određuje s kojeg je cvijeta uzimana pelud; svjetliji medovi u pravilu su nježnijeg okusa, a tamniji (često i gušći) su češće intenzivnijeg, pa i oporijeg okusa.
Temeljni sastav meda čini fruktoza, glukoza i voda; med sadrži i druge šećere i tragove enzima, minerala, vitamina i aminokiselina.
Sekundarna funkcija koju pčele obavljaju dok prikupljaju nektar od vitalnog je značaja za prehranu čovječanstva; čak trećina ljudske hrane potječe od biljaka koje se razmnožavaju oprašivanjem, a 80 % tih biljaka oprašuju upravo pčele.
Izvor:
fitness.com.hr
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Quiche sa špinatom i šunkom
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Powered by dm: Kolač od limete i pistacije
1:45h12345