Najbolje voće i povrće za ožujak

Najbolje voće i povrće za ožujak

Najbolje voće i povrće za ožujak
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Najbolje povrće za ožujak

Artičoka

Obiluje antioksidansima, vlaknima, folnom kiselinom, vitaminom C, željezom i kalijem. Učinkovita je u snižavanju razine lošeg kolesterola i povećava razine dobrog kolesterola. Možete ju pripremati na razne načine, uključujući juhe, kao dodatak salatama i prilog raznim jelima. Ako vam nedostaje zanimljivih ideja za pripremu artičoka, probajte ovu ukusnu kremastu juhu od artičoka i šampinjona.

Rukola

Bogata je vitaminom A, C i K, ima malo kalorija i mnogo minerala, vitamina, antioksidansa i fitokemikalija koje poboljšavaju cjelokupno zdravlje. Rukola je odlična za pripremu salata, variva, juhi, sokova i kao prilog jelima. Svakako probajte ovaj neobični recept s rukolom i šampinjonima.

Cvjetača

Sadrži malo zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Odličan je izvor proteina, tiamina, riboflavina, niacina, magnezija i fosfora. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, B6, folne kiseline, kalija i mangana. Cvjetača je odličnog okusa i jednostavna za pripremu. Kako biste obogatili svoj tjedni meni probajte ove ukusne i zdrave pljeskavice od cvjetače i brokule.

Češnjak

Ovaj začin sadrži malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Odličan je izvor kalcija, fosfora i selenija. Dobar je izvor vitamina C, B6 i mangana. Češnjak se najčešće koristi kao začin, ali ga neki ljudi jedu sirovog bez termičke obrade kako bi iskoristili sva ljekovita svojstva. Ako niste ljubitelj sirovog češnjaka probajte ovu zanimljivu juhu od rajčice i češnjaka.

Rotkvice

Ne sadrže puno zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Dobar su izvor riboflavina, vitamina B6, kalcija, magnezija i mangana. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline i kalija. Rotkvice se najčešće jedu kao dodatak salatama. Ako vam je to dosadilo i želite isprobati nešto novo, probajte ovaj ukusni umak s rotkvicom uz bakalar.

Špinat

Sadrži malo zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Dobar je izvor niacina i cinka. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija i mangana. Špinat možete jesti kao salatu, prilog jelima ili probajte ove neobične lazanje sa špinatom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije