Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!

Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!

Ovim namirnicama spriječite razvoj raka jajnika!
  • Objavljeno: Srijeda, 31.08.2016.
  • Broj pregleda: 1.147
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Rak jajnika se smatra jednom od najsmrtonosnijih bolesti. Karakterističan je po svojoj agresivnosti, a simptomi se ne očituju sve dok bolest ne bude u poodmakloj fazi. Srećom, postoji nekoliko prirodnih lijekova koji su pokazali iznimnu djelotvornost u borbi protiv ovog tihog ubojice. Đumbir, ginko biloba, zeleni čaj i lanene sjemenke iznimno su učinkoviti u sprječavanju širenja raka i utječu na uništavanje stanica raka jajnika i tumora.

Ova hrana je vrlo popularna za prevenciju i liječenje raka jajnika. Fokus je na svježem voću i povrću, i ograničavanju mliječnih proizvoda, mesa, šećera i prerađene hrane.

Đumbir

Đumbir uništava stanice raka jajnika na dva načina. Prvo procesom apoptoze (proces programirane smrti stanica) i aktivacijom procesa samouništenja. Znanstvenici sa Sveučilišta u Michiganu otkrili su da je đumbir izazvao istu stopu apoptoze kao uzimanje kemoterapijskih lijekova i to bez ikakvih nuspojava. Đumbir također kontrolira upalu koja je preteča raka jajnika.

Pripremite sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Ginko biloba

Istraživanja su pokazala da ginko biloba značajno smanjuje rizik od razvoja raka jajnika. Istraživanje je provedeno na više od 600 žena s rakom jajnika i 640 zdravih kontrolnih ispitanica. Sudionice su koristile sljedeće namirnice: ginko, echinaceau, gospinu travu i ginseng. Samo one koji su koristile ginkgo bilobu su imali nižu stopu raka jajnika za čak 60%.

Zeleni čaj

Konzumacija samo dvije šalice zelenog čaja dnevno može smanjiti rizik od raka jajnika za 50%. Istraživači su pratili 61,057 žena, u dobi od 40 do 76 godina, tijekom 15 godina. Kod onih koje su pile jednu šalicu zelenog čaja dnevno, rizik od raka jajnika je smanjen za 24%, dok su dvije ili više šalica smanjile rizik za 46%.

Kod žena koje su konzumirale čaj dosljedno više od 30 godina, rizik za razvoj raka jajnika smanjena je za 75%. Znanstvenici vjeruju da je visoka razina antioksidansa u zelenom čaju odgovorna za dobivene rezultate.

Provjerite kako prehrana može utjecati na oporavak od raka jajnika!

Lanene sjemenke

Lanene sjemenke sprječavaju pojavu raka jajnika i smanjuju metastaze i usporavaju njihov razvoj. To je važno otkriće jer su metastaze koje prate raka jajnika, pokazatelj kasnog stupnja raka i glavni su uzrok smrti kod oboljelih.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije