Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!
  • Objavljeno: Petak, 05.08.2016.
  • Broj pregleda: 1.291
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaka grickalica sadrži manje od 100 kalorija i nutritivno je bogata. Ove grickalice će povećati razinu energije, hidratizirati vas i popraviti raspoloženje.

Borovnice

Jedna šalica borovnica sadrži samo 84 kalorije. Borovnice su jako dobar izvor vlakana, vitamina K i C. Sadrže i antikancerogene spojeve i antioksidante. Možete ih jesti na različite načine, dodati u smoothie, jogurt ili voćnu salatu.

Kuhano jaje

Jedno kuhano jaje sadrži samo 70 kalorija. Jaja su jako dobar izvor vitamina B kompleksa, vitamina D i kolina. Istraživanja su pokazala da kolin poboljšava pamćenje i koncentraciju. Sadrže zdrave masti i proteine zbog čega će vas držati dugo sitima.

Provjerite što se događa s vašim tijelom ako svaki dan jedete jaja!

Bademi

Bademi su jedna od najzdravijih grickalica. Jako su dobar izvor vlakana, proteina, kalcija i vitamina E. Sadrže zdrave masti, reguliraju apetit i smanjuju rizik od nastanka žudnje za kaloričnom, slanom i masnom hranom.

Lubenica

Jedna šalica lubenice sadrži manje od 50 kalorija. Jako je dobar izvor likopena koji dokazano smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka. Lubenica se sastoji od 90% vode, zbog čega je odlična za hidrataciju tijekom vrućih ljetnih dana.

Trešnje

Jako su dobar izvor vitamina A i C, kalija i vlakana. Jedna šalica trešanja sadrži samo 90 kalorija. Baš poput borovnica, jako su dobar izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka kronične upale, reguliraju razinu triglicerida i kolesterola.

Pripremite čokoladni smoothie s trešnjama!

Tamna čokolada

Ako žudite za slatkišima, pojedite malo tamne čokolade koja sadrži najmanje 70% kakaa. Tamna čokolada je odličan izvor antioksidanata i nezasićenih masti koje ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju pamćenje, reguliraju razinu krvnog tlaka i kolesterola.

Kokice

Jedna šalica kokica sadrži samo 30 kalorija. Kokice su jako dobar izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i štite od bolesti kardiovaskularnog sustava. U kokice nemojte dodavati previše soli, ulja ili maslaca.

Grejp

Grejp sadrži oko 80 kalorija. Sastoji se od 90% vode i zato je odličan za hidrataciju. Stručnjaci preporučuju da grejp jedete u jutarnjim satima kako biste spriječili žudnju za nezdravim grickalicama u popodnevnim satima. Jako je dobar izvor vitamina C koji je ključan za proizvodnju kolagena.

Provjerite što sve liječi grejp!

Batat (slatki krumpir)

Jako je dobar izvor beta karotena, magnezija, vitamina A, C i mangana. Hranjiviji je od običnog krumpira i sadrži složene ugljikohidrate koji će vas dugo držati sitima.

Mango

Jedna šalica manga sadrži 3 grama vlakana, 77% preporučene dnevne doze vitamina A i 100% preporučene dnevne doze vitamina C. Mango jača imunitet, poboljšava zdravlje i izgled kože i kose, i štiti zdravlje očiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije