Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prehrambena medicina

Prehrambena medicina

Prehrambena medicina
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.02.2011.
  • Broj pregleda: 34.519
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

"Zdrava je ishrana najbolji lijek"

Uzimanje hrane i disanje dvije su najvažnije stvari koje svaki dan radimo kako bismo preživjeli. Hrana kojom okrepljujete svoje tijelo od ključne je važnosti za vaše zdravlje. Dobra će hrana - prirodna hrana koju vam je priroda nami­jenila za prehranu - pribaviti vašemu tijelu one hranjive tvari koje su bitne za dobro zdravlje, posebice za djelotvoran imunološki sustav. Loša će hrana - ne­prirodna ili prerađena hrana - izazvati postojano opadanje vašega zdravlja pa ćete postati skloniji upalama.

Nakon gotovo dvanaest godina u Africi šokirao sam se vrativši se u Europu i vidjevši koje vrste hrane ljudi ovdje jedu. U Africi ljudi uglavnom jedu na­mirnice utemeljene na prirodnoj hrani, a najmanje prerađenu hranu jer je ona preskupa. Ono što raste u vlastitom vrtu jeftino je, a ono što dolazi iz tvornica za preradu hrane skupo je. U Europi je hrana koju konzumiramo uglavnom »mrtva«, jer sadrži previše šećera i uglavnom je prerađena.

Sva energija na ovom planetu dolazi od sunca. Sunce nam daje topli svjetlosnu energiju. Biljke koriste svjetlosnu energiju od sunca za proizvodnju hrane u prekrasnome procesu pod nazivom fotodinteza. Tijekom fotosinteze svjetlosna se energija pretvara u kemijsku Ta nam energija prenosi kada jedemo biljke pa stoga prirodnu hranu smatramo b tom energijom. Jednostavno rečeno, sunčeva energija završava u vašemu tijelu i održava ga zdravim.

Stoga nije nikakvo čudo što toliko kultura štuje sunce jer ono doista daje život ovomu planetu.

Međutim, hrana koju jedemo uglavnom se uklanja iz ove energetske putanje i prerađuje u tvornicama. Često se dodaju neprirodne kemikalije, poput aroma, boja ili konzervansa. Hrana se lišava njezine prirodne energije i na neki način postaje »mrtvom«, a ujedno i toksičnom za tijelo zbog prisutnosti tih aditiva, što pojačava djelovanje eliminacije iz tijela.

Poruka je jednostavna - što je vaša hrana bliža prirodi, to sadrži više energije, a vaše će tijelo biti zdravije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije