Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Proljeće na tanjuru

Proljeće na tanjuru

Proljeće na tanjuru
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Broj pregleda: 9.721
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koliko boja se nalazi na vašem tanjuru?

Umjesto mučnog zbrajanja grama ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća, počnite misliti o spektru duginih boja na svom tanjuru.

Jeste li se ikad zapitali - kakvi su vaši obroci i koliko boja se nalazi na vašem tanjuru? Priroda ih je pružila pregršt, no kakav je vaš odabir - samo ispuniti želudac ili nahraniti milijune stanica koje grade naše tijelo? Živimo u vrijeme u kojem su u porastu tzv. bolesti suvremenog načina života, a statistički podaci toliko su poražavajući da itekako ima smisla djelovati preventivno i zaštititi se koliko god je to moguće.

U proljeće, kad se cijela priroda budi, trebali bismo probuditi i našu svijest o hrani, da bi rezultat bio dobar osjećaj i zdravo tijelo. Hipokrat je rekao: "Nikada nećemo shvatiti bolest dok ne shvatimo hranu". U hrani se krije velika moć, jer u njoj sadržani kemijski elementi mogu ponovno izgraditi stanice ili ispraviti nastale manjkavosti. Sve tjelesne stanice programirane su da upotrebom unutarnje energije i nutrijenata unesenih hranom izvana obave svoje zadaće u organizmu.
Nedostatak pojedinih tvari najbolje se očituje u broju i aktivnosti imunoloških stanica. Naše tijelo svake se minute služi milijunima novonastlih obrambenih stanica, a da bi imunološki sustav uspješno izdržao taj neprestani biokemijski maraton, potreban mu je oslonac u tvarima koje dobivamo upravo iz hrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije