Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Razmišljamo li o svakom zalogaju

Razmišljamo li o svakom zalogaju

Razmišljamo li o svakom zalogaju
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Broj pregleda: 2.682
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pravilna prehrana i zdravlje

Spoznaju da pravilan izbor hrane može usporiti proces starenja i produljiti život treba ozbiljno shvatiti i što prije primijeniti.

Zdrava hrana, funkcionalna hrana, hrana kao lijek... U mnoštvu podataka teško se snaći, osobito čitatelju kojem poznavanje znanosti o prehrani nije "domaći teritorij".

Još prije desetak godina sama riječ nutricionizam izazivala je čuđenje i veliku nepoznanicu na našem području. Nutricionizam ukratko možemo opisati kao znanost o prehrani. Riječ je o mladoj znanosti koja svoju afirmaciju doživljava u posljednjih dvadesetak godina. Odlikuje se izrazitom interdisciplinarnošću jer je u stalnoj vezi s brojnim srodnim znanostima, poput medicine, psihologije, sociologije, biokemije, prehrambene tehnologije i agronomije. U posljednje vrijeme dobiva zasluženu pozornost, s obzirom na to postoji znanstveno dokazana veza između načina prehrane i poboljšanja zdravstvenog stanja.
Danas je nezamislivo govoriti o zdravlju, a ne spomenuti prehranu. Tematika o zdravoj hrani i njezinu utjecaju na ljudski organizam puni novinske stupce, a časopisi su prepuni tekstova o prehrani i dijetama za mršavljenje, jer osjećati se dobro, osjećati se zdravo i biti dobro raspoložen postale su osnovne kategorije aktivna i zadovoljavajućeg života.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije