Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Višnje kao aspirin

Višnje kao aspirin

Višnje kao aspirin
  • Objavljeno: Utorak, 03.02.2009.
  • Broj pregleda: 7.215
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Za višnju se može slobodno reći da spada u kategoriju super zdrave hrane. Zbog bogatstva vitamina i minerala koje posejduju su prava blagodet za organizam, tako da ih možete jesti u neograničenim količinama.

Višnje su na neki način eliksir za tijelo i igraju glavnu ulogu u održavanju ljepote kože. Njene korisne tvari ne gube se ni nakon uobičajenog procesa prerade, tako da će i sušena, smrznuta ili konzervirana imati određenu antioksidativnu vrijednost, mada je ipak najzdravija sirova. Glavni pigment je crveni antocijan kojeg sadrži više i od kupina, ribizli i jagoda, izvor je beta karotena - sadrži ga 19 puta više od borovnica i jagoda, sadrži melatolin - tvar koja djeluje antioksidativno i jedan je od važnih regulatora srčanog ritma i procesa spavanja. Također, ubrzava oporavak nakon operativnih zahvata. Oni koji imaju problema s kilogramima bilo bi dobro da jedu svježe plodove ove voćke. Dok ih ima, pojedite svako jutro po šaku plodova i poboljšaćete svoje zdravlje. Ljekovite su i peteljke, plodovi, koštice i smola, koja se ponekad cijedi iz njenog stabla. Dijabetičari ih mogu jesti u neograničenim količinama, jer sadrže malo šećera. Plodovi višnje su jako dobra hrana za sve koji imaju problema sa krvnim tlakom. Pomažu kod slabokrvnosti, poremećaja probave i kod oboljenja mokraćnih kanala. One mogu odlično poslužiti zimi kada dobijete visoku temperaturu jer ublažavaju bolove. Ako redovno trenirate neki sport, šaka višanja će odagnati osećaj težine u mišićima, jer one ako niste znali one djeluju i kao aspirin.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije