Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?

Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?

Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.02.2016.
  • Broj pregleda: 11.895
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ova kombinacija poboljšava zdravlje na niz različitih načina, potiče rad probavnog sustava, jača imunološki sustav, regulira razinu krvnog tlaka, potiče cirkulaciju krvi i podiže razinu energije. Med i cimet konzumirajte svaki dan uz doručak ili ih dodajte u čaj.

Bolje zdravlje probavnog sustava

Cimet ublažava mučninu, nadutost i ubrzava probavu. Pomaže u vraćanju bakterijske ravnoteže unutar probavnog sustava, a med potiče eliminaciju loših bakterija unutar debelog crijeva.

Jači imunološki sustav

Med i cimet imaju moćna antioksidacijska svojstva i mogu ojačati imunološki sustav. Na taj način smanjuju rizik od nastanka gripe i prehlade.

Saznajte kako koristiti med i cimet za mršavljenje!

Veća razina energije

Kombinacija meda i cimeta je odlična za početak dana jer brzo podiže razinu energije, a ne uzrokuje nagle promjene razine šećera u krvi.

Bolje zdravlje usne šupljine

Istraživanja su pokazala da med može smanjiti nakupljanje plaka za čak 35%, a kada se konzumira zajedno s cimetom može pomoći u liječenju bolesti desni. Med i cimet eliminiraju bakterije iz usne šupljine i sprječavaju nastanak kronične upale.

Ublažava simptome infekcije urinarnog trakta

Med i cimet imaju moćna antibakterijska svojstva, a istraživanja su pokazala da mogu ublažiti i ubrzati oporavak od infekcije urinarnog trakta.

Isprobajte med i cimet - kombinaciju koja liječi!

Bolje zdravlje srca

Ova kombinacija povećava razinu energije, potiče cirkulaciju, sudjeluje u prevenciji nakupljanja plaka, a također smanjuje rizik od nastanka srčanog i moždanog udara.

Bolje zdravlje grla

Antibakterijska svojstva meda i cimeta mogu ublažiti bolove i upaljenost na području grla. Ove namirnice jačaju imunološki sustava i ubrzavaju oporavak.

Smanjenje kronične upale

Obje namirnice imaju moćno protuupalno djelovanje i djeluju kao antioksidanti, zbog čega su odlični za ublažavanje i prevenciju kronične upale, za koju su istraživanja pokazala da povećava rizik od nastanka niza bolesti i poremećaja.

Blaži simptomi artritisa

Artritis je upalno stanje koje uzrokuje nelagodne simptome. Kombinacija meda i cimeta može ublažiti naticanje i bolove na području zglobova, a istovremeno smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova protiv bolova.

Prevencija nadutosti

Ako žličicu meda i cimeta uzmete prije jela možete u potpunosti spriječiti nadutost. Med će stvoriti zaštitni sloj unutar crijeva, a cimet spriječiti nakupljanje štetnih bakterija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije