Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2009.
  • Broj pregleda: 5.891
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Može biti jednostavno

Unatoč onome što vidite u nekoj knjizi i TV programu, zdrava prehrana je stvarno jednostavna.

Prehrana na osnovi škrobne hrane kao što su riža i tjestenina, s puno voća i povrća (i ne previše masti, soli ili šećera) će vam dati sve nutrijente koje trebate, bez dodatnih kalorija koje ne trebate.

Kada je u pitanju zdrava prehrana, ključ je u ravnoteži. Trebamo tijelu dati energiju i hranjive tvari koje su potrebne da bi dobro funkcionirali i osjećali se odlično.

To znači da trebate jesti raznoliku hranu u pravom omjeru, tako da s vremenom dobijete sve hranjive tvari kako bi ostali zdravi.

Problem je što postizanje tog stanja može biti varljivo. Moderni život nije uvijek lak. Nakon dugog dana može biti primamljivo zgrabiti prvi obrok na polici supermarketa, što je povremeno u redu. Ali, ako ste pročitali nutritivne vrijednosti ove namirnice, vidjet ćete da mnogi obroci sadrže visoke razine masnoće, šećera i soli, a ne puno vlakana, vitamina i minerala. Ako ste spremni jesti ovakva jela previše često, ona će vas izbaciti iz ravnoteže.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije