Autentični talijanski tiramisu

Autentični talijanski tiramisu

Autentični talijanski tiramisu
  • Objavljeno: Srijeda, 12.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Od sada nadalje ćete ga uvijek ovako pripremati.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 žumanjaka
  • 4 bjelanjka
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 šalice mascarponea
  • 36-48 piškota
  • 1.5 šalica hladne kave
  • 2 žlice desertnog vina (Marsala)
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 50g naribane tamne čokolade

Priprema

1. U veliku zdjelu umutite žumanjke i 1/4 šalice šećera. Mutite dok se smjesa ne udvostruči, 3 do 4 minute. Dok mutite postupno dodajte mascarpone.

2. U drugu zdjelu istucite bjelanjke i preostali šećer. Dodajte bjelanjke u žutanjke i na kraju dodajte vino.

3. Pripremite lim za pečenje. Umočite piškote u kavu i poslažite jedan red na dno lima. Dodajte smjesu i prekrijte drugim slojem piškota i kreme. Pustite da stoji u hladnjaku najmanje 8 sati prije posluživanja. Neposredno prije posluživanja pospite kakaom i čokoladom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti