Božićna torta

Božićna torta

Božićna torta
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Torta koja će upotpuniti blagdanski stol.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g margarina
  • 175 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jaja
  • 100 g brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • Nadjev

  • 200 g marmelade od brusnica
  • Glazura

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja
  • 25 g bijele čokolade

Priprema

Biskvit

Pola čokolade rastopite na pari,a polovicu nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

U omekšani maslac dodajte šećer i vanilin šećer. Umiješajte otopljenu čokoladu i izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dok miksate, dodajte lješnjake i nasjeckanu čokoladu. Kada se sve dobro izmiješajte stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na 180°C 50 minuta.

Kada se biskvit ohladi dva puta ga vodoravno prerežite.

Nadjev

Prvi dio biskvita namažite polovicom marmelade. Na njega stavite drugi dio biskvita i namažite ga drugom polovicom marmelade. Poklopite trećim dijelom biskvita.

Glazura

Tamnu i bijelu čokoladu zasebno otopite na pari. Tortu premažite tamnom čokoladom, a bijelom čokoladom iscrtajte zvjezdice.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti