Brioši

Brioši

Brioši
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova malena peciva mogu biti desert ili ukusan doručak uz domaći džem!
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 60ml toplog mlijeka
  • 55g šećera
  • 300g brašna
  • 1 / 4 žličice soli
  • 3 jaja
  • 125g omekšanog maslaca izrezanog na kockice
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • maslac, džem od jagoda ili malina za posluživanje

Priprema

Pomiješajte kvasac, mlijeko i 1 žlicu šećera u maloj zdjeli. Ostavite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, sol i preostali šećer. Ulijte smjesu kvasca i jaja i dobro promiješajte. Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini.

Dodajte 1 do 2 komada maslaca u tijesto i mijesite. Postupno dodajte kockice maslaca i mijesite. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i pustite da odstoji dok se ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno izmijesite tijesto i podijelite u male loptice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Svaki brioš namažite razmućenim jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo uz maslac ili džem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti