Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Brioši

Brioši

Brioši
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.308
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ova malena peciva mogu biti desert ili ukusan doručak uz domaći džem!
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte kvasac, mlijeko i 1 žlicu šećera u maloj zdjeli. Ostavite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, sol i preostali šećer. Ulijte smjesu kvasca i jaja i dobro promiješajte. Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini.

Dodajte 1 do 2 komada maslaca u tijesto i mijesite. Postupno dodajte kockice maslaca i mijesite. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i pustite da odstoji dok se ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno izmijesite tijesto i podijelite u male loptice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Svaki brioš namažite razmućenim jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo uz maslac ili džem.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti