Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Cheesecake od bundeve

Cheesecake od bundeve

Cheesecake od bundeve
  • Objavljeno: Petak, 09.11.2012.
  • Broj pregleda: 3.703
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Desert koji će oduševiti vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac, dodajte mljevene kekse i šećer. Pritisnite prstima smjesu na dno kalupa za torte. Pecite 8 do 10 minuta i pustite da se hladi dok radite smjesu za punjenje.

U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, cimet, đumbir, klinčić, muškarni oraščić i sol. U velikoj zdjeli miksajte sir oko 2 minute. Postepeno dodavajte smjesu sa šećerom i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, oko 2 minute. Dodajte jaja i miksajte oko 30 sekundi. Dodajte vanilin šećer i pire od bundeve i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Smjesu ravnomjerno nanesite preko kore. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 do 20 minuta, odnosno dok se rubovi ne zapeku.

U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer. Namažite na tortu dok je još topla, vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak i pustite da odstoji najmanje 8 sati prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti