Čokoladna Guinness torta

Čokoladna Guinness torta

Čokoladna Guinness torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250ml Guinnessa
  • 250g maslaca
  • 75g kakaa
  • 400g šećera
  • 280 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 275g brašna
  • 2 ½ žličice sode bikarbone
  • Krema

  • 300g svježeg sira
  • 150g šećera u prahu
  • 125ml tučenog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

Guinnessu dodajte maslac i kuhajte dok se maslac ne rastopi. Kada se rastopi dodajte kakao i šećer. Kiselo vrhnje s jajima i vanilijom dobro izmiksajte, a zatim dodajte smjesu s pivom. Dodajte brašno i sodu bikarbonu. Sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u lim za pečenje i pecite 45 minuta do jedan sat. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Kada se kolač ohladi, izmiksajte sir i šećer u prahu. Dodajte vrhnje i sve dobro izmiješajte. Namažite kremu na tortu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti