Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladna rolada

Čokoladna rolada

Čokoladna rolada
  • Objavljeno: Petak, 31.05.2013.
  • Broj pregleda: 1.693
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Roladu možete poslužiti uz voće po izboru.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.
 
Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.

Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.

Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Smotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.

Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.

Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.

Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti