Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladna torta s lješnjacima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.994
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Čokoladna torta punjena nadjevom od lješnjaka i prelivena čokoladom.
Vrijeme pripreme: 4 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Biskvit

Brašno, šećer, sol i kakao pomiješajte i dodajte maslac. Zatim dodajte žumanjak i sve zajedno izmiksajte. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 3mm debljine. Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i pecite 15 minuta.

Punjenje

Šećer pomiješajte s 30ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer otapa. Karamelu ostavite da se ohladi 8 do 10 minuta i umiješajte lješnjake. U blenderu izmiješajte smjesu. Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dok je još toplo dodajte smjesu u s lješnjacima. Prelijte preko biskvita i ostavite da odstoji u frižideru 90 minuta.

Krema

Pomiješajte vrhnje i mlijeko i kuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte preko ohlađene torte i vratite u frižider na sat vremena.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti