Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladna torta s lješnjacima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladna torta punjena nadjevom od lješnjaka i prelivena čokoladom.
Vrijeme pripreme: 4 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 100g brašna
  • 30g šećera
  • 15g kakaa
  • prstohvat soli
  • 50g omekšanog maslaca
  • 1 žumanjak
  • Nadjev

  • 75g oljuštenih prženih lješnjaka
  • 85g šećera
  • 150ml tučenog vrhnja
  • 200g sitno nasjeckane mliječne čokolade
  • Krema

  • 65ml tučnog vrhnja
  • 1 žlica niskomasnog mlijeka
  • 80g sitno nasjeckane tamne čokolade

Priprema

Biskvit

Brašno, šećer, sol i kakao pomiješajte i dodajte maslac. Zatim dodajte žumanjak i sve zajedno izmiksajte. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 3mm debljine. Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i pecite 15 minuta.

Punjenje

Šećer pomiješajte s 30ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer otapa. Karamelu ostavite da se ohladi 8 do 10 minuta i umiješajte lješnjake. U blenderu izmiješajte smjesu. Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dok je još toplo dodajte smjesu u s lješnjacima. Prelijte preko biskvita i ostavite da odstoji u frižideru 90 minuta.

Krema

Pomiješajte vrhnje i mlijeko i kuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte preko ohlađene torte i vratite u frižider na sat vremena.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti