Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladne šnite

Čokoladne šnite

Čokoladne šnite
  • Objavljeno: Petak, 26.10.2012.
  • Broj pregleda: 2.237
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Savršeni desert.
Vrijeme pripreme: 12 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Čokoladu usitnite. Na pari prokuhajte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i pustite da kuha 1 do 2 minute. Miješajte i kuhajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u hladnjak da odstoji preko noći.

Idući dan električnim mikserom smjesu izmiksajte. Počnite u najsporijem ritmu, zatim postepeno ubrzavajte. Kada smjesu izmiksate, vratite ju u hladnjak.

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. Pomiješajte brašno i kukuruzni sirup i ostavite sa strane. Pomiješajte žutanjke i šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. U šalici pomiješajte kakao prah i vruću vodu. Neprestano miksajući postepeno dodavajte smjesu kakaa u smjesu s žumanjcima i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Pomiješajte bjelanjke i tartar i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. U smjesu sa žumanjcima u 3 navrata dodajte brašno, miješajte i pripazite da vam se smjesa ne smanji. U 3 navrata dodajte smjesu s bjelanjkom, također pazite da vam se smjesa sa žumanjcima ne smanji.

Pola smjese stavite na lim za pečenje. Pecite 8 do 9 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U lim za pečenje stavite drugu polovicu smjese. Također pecite 8 do 9 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Oba biskvita podijelite na 4 dijela.

U lonac pomiješajte vodu i šećer, kuhajte dok ne proključa. Uklonite s vatre, pusite da se ohladi pa umiješajte liker.

Na sredinu biskvita stavite glazuru. Stavite prvi biskvit na vrh. Izrežite 4 trake folije ili papira za pečenje, stavite ih na rubove torte. Koristeći se kistom premažite tortu sa sirupom. Opet stavite tanki sloj glazure i isto ponovite s ostalim slojevima torte. Izdvojite 1 šalicu glazure za ukras. Uklonite foliju, premažite zadnji sloj glazurom, stavite u hladnjak dok ne bude vrijeme za posluživanje.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti