Čokoladne šnite

Čokoladne šnite

Čokoladne šnite
  • Objavljeno: Petak, 26.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršeni desert.
Vrijeme pripreme: 12 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Glazura

  • 200g tamne čokolade
  • 2.5 šalice slatkog vrhnja

Biskvit

  • 6 žutanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 2/3 šalice šećera
  • 1/2 žličice tartara
  • 3 žlice vruće vode
  • 2 žlice kakao praka
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice kukuruznog brašna

Preljev

  • 6 žlica vode
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice likera od kave

Priprema

Čokoladu usitnite. Na pari prokuhajte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i pustite da kuha 1 do 2 minute. Miješajte i kuhajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u hladnjak da odstoji preko noći.

Idući dan električnim mikserom smjesu izmiksajte. Počnite u najsporijem ritmu, zatim postepeno ubrzavajte. Kada smjesu izmiksate, vratite ju u hladnjak.

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. Pomiješajte brašno i kukuruzni sirup i ostavite sa strane. Pomiješajte žutanjke i šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. U šalici pomiješajte kakao prah i vruću vodu. Neprestano miksajući postepeno dodavajte smjesu kakaa u smjesu s žumanjcima i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Pomiješajte bjelanjke i tartar i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. U smjesu sa žumanjcima u 3 navrata dodajte brašno, miješajte i pripazite da vam se smjesa ne smanji. U 3 navrata dodajte smjesu s bjelanjkom, također pazite da vam se smjesa sa žumanjcima ne smanji.

Pola smjese stavite na lim za pečenje. Pecite 8 do 9 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U lim za pečenje stavite drugu polovicu smjese. Također pecite 8 do 9 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Oba biskvita podijelite na 4 dijela.

U lonac pomiješajte vodu i šećer, kuhajte dok ne proključa. Uklonite s vatre, pusite da se ohladi pa umiješajte liker.

Na sredinu biskvita stavite glazuru. Stavite prvi biskvit na vrh. Izrežite 4 trake folije ili papira za pečenje, stavite ih na rubove torte. Koristeći se kistom premažite tortu sa sirupom. Opet stavite tanki sloj glazure i isto ponovite s ostalim slojevima torte. Izdvojite 1 šalicu glazure za ukras. Uklonite foliju, premažite zadnji sloj glazurom, stavite u hladnjak dok ne bude vrijeme za posluživanje.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti