Čokoladni cheescake

Čokoladni cheescake

Čokoladni cheescake
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kolač od sira i čokolade s tankim biskvitom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Kora

  • 125g mljevenih keksa
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • Punjenje

  • 175g nasjeckane tamne čokolade
  • 500g krem sir
  • 150g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 3 velika jaja
  • 3 velika žumanjka
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 1/2 žličice kakaa otopljenog u 1 žlici tople vode
  • Krema

  • 75g sitno sjeckane tamne čokolade
  • 125ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica meda

Priprema

Kekse sameljite, a zatim dodajte maslac i kakao. Dobro izmiješajte dok se keksi ne navlaže. Biskvit rasporedite na dno lima za pečenje i stavite u zamrzivač.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Rastopite čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.

Miksajte krem sir da ga omekšate, a zatim dodajte šećer i gustin. Sve dobro izmiksajte. Dodajte cijela jaja, a zatim žumanjke i kiselo vrhnje. Na kraju dodajte kakao otopljen u toploj vodi i rastopljenu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Izvadite biskvit iz zamrzivača i preko njega stavite smjesu za punjenje. Pecite na 110°C 25 minuta.

Za glazuru, pomiješajte rastopljenu sjeckanu čokoladu, vrhnje za šlag i med. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti