Čokoladni kolač bez brašna

Čokoladni kolač bez brašna

Čokoladni kolač bez brašna
  • Objavljeno: Petak, 06.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nevjerojatno dobar desert!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 jaja
  • 100g bijelog šećera
  • 100g smeđeg šećera
  • 300g grubo nasjeckane tamne čokolade
  • 2 žlice espresso kave u prahu

Priprema

Zgrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 27 cm. Rastopite čokoladu na pari.

Miksajte jaja i šećer oko 5 min dok ne dobijete svjetlu i kremastu smjesu. Konstantno miješajte i dodajte rastopljenu čokoladu. Dodajte kavu i miksajte još 2 minute.

Prebacite tijesto u pripremljen kalup za pečenje i stavite u pećnicu. Pecite 25 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Malo će potonuti u sredini.

Pospite šećerom u prahu i poslužite sa svježim voćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti