Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladni mousse raj

Čokoladni mousse raj

Čokoladni mousse raj
  • Objavljeno: Petak, 25.12.2015.
  • Broj pregleda: 2.464
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Prava čokoladna čarolija!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Biskvit

Zagrijte pećnicu na 160°C .

Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.

Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu. Dodajte kavu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte žumanjke i vanilin šećer.

Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Lagano umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Krema sa sirom

Zagrijte pećnicu na 160°C .

Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.

Rastopite čokoladu na laganoj vatri . U krem sir dodajte šećer i kakao, i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na maloj brzini umiješajte jedno po jedno jaje. Ulijte u rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Pecite 30 min. Ostavite da se ohladi.

Mousse

Rastopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.

Slatko vrhnje dobro izmiješajte i dodajte espresso i vanilin šećer. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte.

Čokoladna glazura

Kuhajte slatko vrhnje i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.

Na ohlađeni biskvit stavite kremu sa sirom. Žlicom razmažite mousse. Prelijte čokoladnom glazurom držite u hladnjaku do poslužuvanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti