Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladni mousse s trešnjama

Čokoladni mousse s trešnjama

Čokoladni mousse s trešnjama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.551
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Nevjerojatno dobar kolač koji će vas oboriti s nogu!
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Čokoladna torta

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namažite maslacem i pospite brašnom kalup za pečenje promjera 23 cm.

Brašno, kakao i sol pomiješajte. Rastopite čokoladu i maslac u mikrovalnoj pećnici.

Jaja i šećer miksajte na pari 5 do 7 minuta. Uklonite s topline i nastavite miksati dok se ne ohladi, oko 3 do 5 minuta. Dodajte smjesu s brašnom i sve lagano izmiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu s maslacem i ulijte tijesto u pripremljen kalup.

Pecite oko 25 minuta. Kada se ohladi, tortu horizontalno prerežite da dobijete 2 dijela.

Šećerni sirup

Stavite šećer i vodu u posudu i miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte sok od limuna i pustite da se ohladi.

Glazirane trešnje

Sve sastojke stavite u tavu i pirjajte dok trešnje ne otpuste svoje sokove, oko 5 minuta.

Uklonite trešnje s vatre. Kuhajte sok iz trešanja na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Kada se ohladi umiješajte trešnje.

Tamni čokoladni mousse

Bjelanjke istucite sa sodom bikarbonom. Dodajte pola šećera i sve dobro izmiješajte.

Žumanjke i preostali šećer, vanilin šećer, maslac, vrhnje i čokoladu stavite kuhati. Kuhajte dok se šećer ne otopi. Gustin pomiješajte s malo vode i dodajte u vruću smjesu. Sve dobro izmiješajte.

Dodajte trećinu bjelanjaka i dobro promiješajte na 10 sekundi. Umiješajte preostale bjelanjke i sve zajedno lagano miksajte.

Stavite jedan sloj kolača natrag u kalup i navlažite ga šećernim sirupom. Stavite polovicu trešanja i prekrijte s polovicom moussa.

Navlažite sljedeći sloj kolača sa šećernim sirupom i nježno ga stavite preko moussa. Stavite preostale trešnje, a zatim ostatak moussa.

Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prije posluživanja ga ukrasite trešnjama i komadićima čokolade.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti