Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokoladno nebo

Čokoladno nebo

Čokoladno nebo
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.821
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Osvježevajuća čokoladna poslastica.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.

Pomiješajte kavu i kakao dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite na stranu.

Izmiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu.

Istucite šećer i jaja da dobijete glatku i blijedo žutu smjesu. Umiješajte kiselo vrhnje i biljno ulje. Dodajte smjesu s brašnom i dobro promiješajte. Umiješajte kakao smjesu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Tijesto izlijte u kalup za tortu i pecite 25 do 35 minuta. Neka se torta 10 minuta hladi u kalupu, a zatim ju izvadite kako bi se ohladila u potpunosti.

Za glazuru, rastopite čokoladu na pari. Uklonite s topline i ostavite da se hladi 10 minuta. U drugu zdjelu, pomiješajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i med. Dodajte smjesu čokolade i miješajte dok ne dobijete kremu. Ako je potrebno, dodajte još meda kako bi postigli željenu slatkoću. Rashladite glazuru 15 minuta u hladnjaku.

Tortu horizontalno prerežite i donji biskvit namažite s oko 2/3 kreme. Stavite drugi biskvit na vrh i premažite cijelu tortu. Tortu do posluživanja držite u frižideru.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti