Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Fantom iz opere

Fantom iz opere

Fantom iz opere
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.02.2013.
  • Broj pregleda: 3.531
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovaj kolač će zavesti i one koji nisu ljubitelji čokolade!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U veliku zdjelu dodajte jaja, žumanjak i šećer. Miksajte 7 do 8 minuta. Polako dodajte suhe sastojke i lagano miksajte. Dodajte biljno ulje i opet nastavite lagano miksati dok se sve ne izmiješa.

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 25 x 25 cm.

U odvojenoj zdjeli pjenasto umiksajte bjelanjke. Postupno dodajte šećer i miksajte dok bjelanjci ne dobiju meke vrhove. Sada dodajte kukuruzno brašno i nastavite miksati dok se sve dobro ne izmiješa.

Dodajte bjelanjke u tijesto i dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta.

Kada se ohladi, izrežite kolač na 4 biskvita.

Krema

U 150 ml hladnog mlijeka umiješajte šećer, vanilin šećer i gustin. Ostatak mlijeka zagrijte i u njemu otopite čokoladu. Kad mlijeko prokuha, dodajte smjesu s gustinom i kuhajte 2 do 3 minute uz stalno miješanje. Kremu ohladite, a za to vrijeme izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte smjesu u kremu.

Glazura

Zagrijte slatko vrhnje. Dodajte nasjeckanu čokoladu i maslac. Miješajte smjesu dok se svi komadići čokolade ne otope i krema ne postane glatka i gusta. Dodajte kavu i dobro izmiješajte. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi za kasniju upotrebu.

Stavite jedan dio biskvita i preko njega ravnomjerno stavite pola kreme. Stavite drugi sloj kolača preko kreme. Zatim stavite 1/4 glazure ravnomjerno na biskvit. Preko toga stavite 3 sloj biskvita i opet ravnomjerno stavite drugu polovicu kreme.

Posljednji dio biskvita i cijeli kolač premažite glazurom. Ohladite 30 minuta u hladnjaku prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti