Fini kolač

Fini kolač

Fini kolač
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neka vas ne obeshrabri malo duža priprema, ovo je prava poslastica!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Kora
  • 250 g brašna
  • 30 g mljevenih badema
  • 150 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • prstohvat vanilije u prahu
  • Karamela
  • 70 g šećera
  • 70 g vrhnja
  • žličica maslaca
  • prstohvat soli
  • Nadjev od čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 350 g crne čokolade
  • Šlag
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • kakao za posipati na vrhu

    Priprema

    Kora

    Pomiješajte sve sastojke i miksajte dok ne dobijete tijesto. Zamotajte tijesto i ohladite u hladnjaku 30 minuta. Razvaljajte tijesto kako bi dnom i sa strane pokrilo lim za pečenje veličine 24 - 26 cm. Stavite tijesto na preokrenuti kalup i stavite da odstoji barem 30 minuta.

    Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto izbodite vilicom i pecite oko 25 minuta.

    Karamela

    Stavite šećer na srednje jaku vatru i ostavite da se rastopi. Uklonite posudu s vatre, dodajte maslac i vrhnje. Kada prokuha ulijte karamelu u ohlađenu koru. Držite u frižideru 1 sat.

    Nadjev od čokolade

    Nasjeckajte čokoladu. Na srednje jakoj vatri zagrijete vrhnje. Kada prokuha, dodajte čokoladu. Ostavite da odstoj nekoliko minuta pa dobro izmiješajte. Prelijte preko karamele i držite u frižideru 24 sata.

    Prije posluživanja, pripremite šlag i pospite kakaom.

  • Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti