Irska torta

Irska torta

Irska torta
  • Objavljeno: Srijeda, 29.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fina čokoladna torta s irskim likerom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Torta

  • 150g omekšanog maslaca
  • 100g nasjeckane tamne čokolade
  • 100g šećera
  • 100g smeđeg šećera
  • 50g kakaa
  • 180ml irskog likera Bailey's
  • 170g glatkog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 jaja
  • Čokoladna glazura
  • 200g sitno sjeckane tamne čokolade
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 100ml irskog likera Bailey's
  • prstohvat soli
  • 15g omekšanog maslaca

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C.

Zagrijte maslac, čokoladu, šećer, kakao u prahu i Bailey's. Miješajte dok se čokolada, maslac i šećer ne otope. Maknite s vatre i ostavite da se hladi 5 minuta.

U međuvremenu, namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade i dobro izmiješajte mikserom. Lagano umiješajte smjesu s brašnom i miksajte dok smjesa ne bude bez grudica.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta prije vađenja.

Čokoladu, slatko vrhnje, Bailey's i sol zagrijte na laganoj vatri. Miješajte cijelo vrijeme i dodajte maslac.

Ostavite glazuru na sobnoj temperaturi dok ne bude dovoljno gusta pa prelijte preko ohlađenog kolača.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti