Jogurt torta

Jogurt torta

Jogurt torta
  • Objavljeno: Utorak, 30.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slatko osvježenje.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250g grčkog jogurta
  • 150g omekšanog maslaca
  • 250g šećera
  • 5 jaja (žumanjke odvojite od bjelanjaka)
  • 80ml mlijeka
  • 250g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 80g brašna od durum pšenice
  • ½ žličice soli
  • korica od 1 limuna
  • Sirup
  • 400g šećera
  • 400g vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.

Miksajte bjelanjak na laganoj brzini dok ne bude pjenast, a zatim miksajte na velikoj brzini dok ne dobijete čvrst snijeg.

Miksajte maslac, šećer i sol u dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko, jogurt, sodu bikarbonu, limunovu koricu durum brašno i višenamjensko brašno s praškom za pecivo. Miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pola bjelanjaka i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka, izmiješajte i tijesto stavite u lim za pečenje.

Pecite 50 do 60mi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Sirup

Prokuhajte vodu i šećer. Kuhajte 3 min i izlijte na ohlađenu tortu. Ukrasite tortu listićima badema. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti