Kolač od kave i mascarponea

Kolač od kave i mascarponea

Kolač od kave i mascarponea
  • Objavljeno: Srijeda, 27.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kombinacija kave i mascarponea savršeno upotpunjuje ovaj kolač.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 225 g omekšanog maslaca
  • 225g muscovado šećera
  • 60ml ohlađenog espressa
  • 4 velika jaja
  • 200g glatkog brašna
  • 2 ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 2 žlice mlijeka
  • Glazura

  • 250ml slatkog vrhnja
  • 250g mascarponea
  • 50g šećera
  • tamna čokolada

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 18cm.

Maslac i šećer dobro izmiješajte mikserom. Dodajte espresso, jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte. Dodajte dovoljno mlijeka kako bi dobili glatku smjesu.

Podijeliti smjesu u dva lima za pečenje. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

Mikserom izmiješajte slatko vrhnje. Dodajte mascarpone i šećer. Miksajte 1 minutu.

Stavite prvi biskvit na tanjur i premažite ga polovicom glazure. Stavite drugi biskvit i razmažite preostalu glazuru. Pospite naribanom čokoladom po vrhu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti