Kolač od kruške i kardamoma

Kolač od kruške i kardamoma

Kolač od kruške i kardamoma
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čaroban kolač koji će vas ostaviti bez daha.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 175g omekšanog maslaca
  • 175g muscavado šećera
  • 3 jaja
  • 50g mljevenih badema
  • 1 žličica svježe mljevenog kardamoma
  • 175g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice espresso kave
  • 3 zrele kruške, oguljene i izrezane na komade
  • 4 zdrobljena amaretti keksa (keksi s bademima)
  • 75g tamne čokolade

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite kalup promjera 20cm.

Umutite maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte bademe, kardamom, brašno, prašak za pecivo, kavu i 2/3 sjeckanih kruški. Sve dobro izmiješajte.

Smjesu stavite u kalup za pečenje i poravnate žlicom. Preostale kruške i dvije trećine amaretti keksa rasporedite po kolaču i pecite 1 sat.

Pustite da se kolač u potpunosti ohladi. Izvadite kolač iz kalupa i stavite ga na pladanj za posluživanje. Preostale kekse raspršite po kolaču. Rastopite čokoladu i prelijte preko kolača.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti