Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kruške s umakom od jagoda

Kruške s umakom od jagoda

Kruške s umakom od jagoda
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.257
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Za prste polizati!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Ogulite kožu s kruške, ali ih ostavite cijele s peteljkom. Položite ih na stranu u plitku vatrostalnu zdjelu.

U zdjeli umutite 50 ml vode, sok od naranče i maslac te zatim sve prelijte po kruškama. Dodajte štapić cimeta i pecite u pećnici na 20-30 minuta dok sve ne omekša, polijevajući s iscijeđenim sokovima s vremena na vrijeme. Koristeći žlicu s prorezom, prenesite kruške na tanjure za posluživanje, no nemojte odbaciti iscijeđene sokove.

U malom loncu za pirjanje pomiješajte iscijeđene sokove s jagodama i dovedite sve do vrenja.

U maloj zdjeli pomiješajte 1 žlicu vode, šećer, kukuruzno brašno i sok od limuna. Miješajte kako bi se otopilo.

Dodajte mješavinu u lonac, stalno miješajući te dovedite ponovno sve do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Uklonite s topline i prelijte preko krušaka.

Poslužite odmah tako ili u kombinaciji sa šlagom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti