Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Linzer torta

Linzer torta

Linzer torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.900
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Dugotrajna priprema se na kraju itekako isplati. Uživajte!
Vrijeme pripreme: 5 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte brašno, bademe, šećer, cimet i sol. Dodajte omekšani maslac i miksajte. Dodaj jaja i limunovu koricu, i dobro promiješajte. Podijeliti tijesto u četvrtine. Pokrijte i držite u hladnjaku 3 do 4 sata. Dva dijela tijesta iz hladnjaka razvaljajte kako bi pokrila dno i rubove kalupa. Izlijte džem. Neka džem bude oko 1 cm ispod razine tijesta.

Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Trakice poslažite na vrh torte. Bjelanjcima premažite trakice i pospite komadićima badema. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta ili dok kora ne postane boje šampanjca. Ohladite u potpunosti. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti