Linzer torta

Linzer torta

Linzer torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dugotrajna priprema se na kraju itekako isplati. Uživajte!
Vrijeme pripreme: 5 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g višenamjenskog brašna
  • 150 g mljevenih badema
  • 100 g šećera
  • 110 g smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 225 g maslaca
  • 2 jaja
  • naribana limunova korica
  • 450 g džema od malina
  • šećer u prahu

Priprema

Pomiješajte brašno, bademe, šećer, cimet i sol. Dodajte omekšani maslac i miksajte. Dodaj jaja i limunovu koricu, i dobro promiješajte. Podijeliti tijesto u četvrtine. Pokrijte i držite u hladnjaku 3 do 4 sata. Dva dijela tijesta iz hladnjaka razvaljajte kako bi pokrila dno i rubove kalupa. Izlijte džem. Neka džem bude oko 1 cm ispod razine tijesta.

Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Trakice poslažite na vrh torte. Bjelanjcima premažite trakice i pospite komadićima badema. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta ili dok kora ne postane boje šampanjca. Ohladite u potpunosti. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti