Mafini s jabukom i cheddarom

Mafini s jabukom i cheddarom

Mafini s jabukom i cheddarom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fini mafini, recept je prilagođen dijabetičarima.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 111 kcal / 464,42 kJ

Sastojci

  • 1 jabuka, kao što je Pippin, Granny Smith, ili Fuji oguljena i sjeckana
  • 1/3 šalice naribanog cheddar sira
  • 2 velika jaja
  • 1 čaša brašna
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1 čaša niskomasnog (1%) mlijeka
  • 1 žlica light margarina

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 111 (28% kalorija iz masti)
Proteini 5 g
Masti 4 g
Zasićene masti 1,4 g
Ugljikohidrati 15 g
Dijetalna vlakna 1 g
Kolesterol 58 mg
Natrij 160 mg


Priprema:

Prethodno zagrijati pećnicu na 220°C. Nauljite 8 kalupa. Stavite 1 žlicu jabuka i sira na dno svakog kalupa. Miksajte jaja, brašno i sol. Dodajte mlijeko i margarin i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Napunite dvije trećine kalupa sa tijestom. Pecite 15 minuta, smanjite temperaturu pećnice na 170°C i nastavite peći još 20 minuta dok se mafini ne napuhnu i dobiju zlatno smeđu boju. Ohladite najmanje 15 minuta, zatim izvadite iz kalupa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti