Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Mascarpone torta

Mascarpone torta

Mascarpone torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 11.879
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovaj kolač počnite pripremati dan ranije.
Vrijeme pripreme: 5 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Kora

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite lim za pečenje. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i cimet. Dodajte maslac i sve dobro promiješajte. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno lima za pečenje. Pecite oko 10 minuta. Ohladite u potpunosti.

Punjenje

Mikserom umutite sir i šećer. Dodajte mascarpone i miksajte. Dodajte i jaja, jedno po jedno dok miksate. Dodajte vaniliju, sok od limuna, limunovu koru i sol. Sipajte punjenje na koru i pecite oko 1 sat. Kada se potpuno ohladi miksajte kiselo vrhnje i stavite na vrh torte. Držite tortu u hladnjaku preko noći.

Glazura

Rabarbaru, jagode, šećer, 2 / 3 šalice vode i sok od limuna prokuhajte. Smanjenje toplinu i kuhajte oko 10 minuta. Uklonite s topline i neka se ohladi 10 minuta. Ulijte smjesu kroz cjedilo i izdvojite 1 1 / 2 šalicu tekućine. Vratite 1 1 / 2 šalicu tekućine u lonac i pustite da prokuha. Gustin pomiješajte s 3 žlice vode i dodajte u lonac. Neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 6 minuta. Ostavite da se glazura ohladi oko 2 sata. Izlijte glazuru preko sira. Ohladite najmanje 4 sata u frižideru.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti