Mliječna pita

Mliječna pita

Mliječna pita
  • Objavljeno: Petak, 19.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani desert za sve ljubitelje slatkog.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500ml mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 3 jaja
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 25g omekšanog maslaca
  • 1/2 žlice mljevenog cimeta
  • 1 žlica šećera u prahu
  • Slatko tijesto
  • 250g brašna
  • 110g šećera u prahu
  • 110g maslaca
  • 1 jaje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Lagano namastite lim za pečenje promjera 24cm i prekrijte papirom za pečenje.

Pomiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte jaje i mijesite dok ne dobijete tijesto. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i stavite u kalup za pečenje. Uklonite višak tijesta, a zatim stavite u frižider na 10 minuta. Pecite tijesto oko 15 minuta.

Mlijeko i cimet kuhajte dok ne prokuhaju. Uklonite s topline i pustite da odstoji 10 minuta.

Žumanjke, brašno, šećer i prašak za pecivo stavite u zdjelu. Dodajte malo mlijeka i promiješajte da se formira tijesto. Umiješajte preostalo mlijeko i izbacite cimet. Zagrijavajte smjesu za slaboj vatri i kuhajte 5 minuta ili dok se ne zgusne. Uklonite s topline i umiješajte maslac. Ostavite da se ohladi.

Istucite bjelanjke i umiješajte ih u kremu. Prelijte kremu preko tijesta i pecite 25 minuta.

Kada se pita ohladi, pospite ju mješavinom šećera i cimeta. Poslužite s voćem i slatkim vrhnjem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti