Naopaki kolač od ananasa

Naopaki kolač od ananasa

Naopaki kolač od ananasa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako nemate ananas, možete iskoristiti jabuke.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 170 g omekšanog maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žličice limunove korice
  • 1/2 žličice cimeta
  • 225 g svježeg ananasa
  • 200 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 210 g višenamjenskog brašna
  • 125 g kiselog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

55 g maslaca razmažite po dnu lima za pečenje promjera 23 cm. Ravnomjerno pospite smeđi šećer po maslacu. Rasporedite komade ananasa u jednom sloju i pospite cimet po njemu.

Mikserom miješajte preostali maslac, šećer i limunovu koricu 3 do 4 minute. Dodajte jedno po jedno jaje i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte.

Pomiješajte prašak za pecivo, sol i brašno. Dodajte polovicu brašna u smjesu s maslacem. Miksajte na laganoj brzini 1 minutu i dodajte preostalo brašno. Dodajte kiselo vrhnje i miksajte još 2 minute.

Lopaticom raširite tijesto preko ananasa. Pecite 35 do 40 minuta. Poslužite ohlađeno.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti