Paprene kruške i slatke borovnice

Paprene kruške i slatke borovnice

Paprene kruške i slatke borovnice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slatko, slasno, papreno i neodoljivo!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 kruške
  • 2 velike žlice svježe istisnutog soka od limuna
  • 15 g maslaca, rastopljenog
  • 150 g borovnica
  • 50 g smeđeg šećera
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Ogulite kruške, izrežite ih na polovice uzdužno i izvadite jezgre. Premažite ih sa sokom od limuna kako bi se spriječilo tamnjenje.

Izrežite četiri kvadrata folije, svaki dovoljno velik da se u njega mogu zamotati kruške, a zatim ih premažite s rastopljenim maslacem. Stavite 2 polovice kruške na svaku foliju, odrezanu stranu okrenite prema gore. Skupite foliju oko njih kako bi ih zadržali na istoj razini.

Pomiješajte borovnice i šećer zajedno te ih žlicom nanesite na kruške. Pospite s crnim paprom.

Zamotajte foliju preko njih, a zatim ih pecite u pećnici na 20-25 minuta.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti