Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Peciva punjena trešnjama

Peciva punjena trešnjama

Peciva punjena trešnjama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.02.2013.
  • Broj pregleda: 2.623
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Sočna i slatka peciva punjena trešnjama.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Za pripremu tijesta, pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Ulijte vodu i miješajte dok ne dobijete tijesto.

Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i pustite da odstoji oko 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Za punjenje, pomiješajte trešnje, brašno, šećer i sol. Dobro izmiješajte i stavite na stranu.

Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto i okruglim kalupom izrežite krugove. Ponovo razvaljajte preostalo tijesto i izrežite kvadrate sve dok ne potrošite tijesto do kraja.

Krugove i kvadrate poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite žlicu nadjeva u središte svakog komada tijesta, pazeći da se punjenje ne izlije. Preklopite tijesto i rubove pritisnite vilicom. Svako pecivo na vrhu probušite vilicom.

Peciva premažite jajetom, pospite šećerom i pecite 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti