Cimet rolice

Cimet rolice

Cimet rolice
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako popularne cimet rolice imaju svoj dan najesen, cijela zima zapravo je idealna za topla mekana peciva i miris cimeta u vašoj kuhinji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500ml toplog mlijeka
  • 2 jaja
  • 150g šećera
  • 1 žličica kardamoma
  • 1 žličica soli
  • 900g višenamjenskog brašna
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • 200g rastopljenog maslaca
  • cimet
  • šećer
  • 1 jaje

Priprema peciva s cimetom

Zagrijte pećnicu na 225°C.

U toplo mlijeko dodajte 2 jaja, šećer, sol i kardamom dok se šećer ne otopi.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.

Žlicom stavljajte malo brašna i kvasca u smjesu s mlijekom. Kada smjesa počne nalikovati tijestu, mijesite ju rukama. Dodajte rastopljeni maslac i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane mekano.

Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.

Tijesto izmijesite na pobrašnjenoj površini i izrežite na tri dijela.

Razvaljajte prvi dio u oblik pravokutnika. Cijelu površinu premažite s malo rastopljenog margarina i pospite cimetom i šećerom.

Napravite roladu i izrežite komade debljine 3 cm. Stavite komade tijesta na papir za pečenje, okrenute sredinom prema gore. Premažite s umućenim jajetom i pospite sa šećerom. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.

Pecite u 225°C 15 do 20 minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti