Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Peciva sa cimetom

Peciva sa cimetom

Peciva sa cimetom
  • Objavljeno: Petak, 01.02.2013.
  • Broj pregleda: 3.369
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Topla peciva i miris cimeta u vašoj kuhinji.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 225°C.

U toplo mlijeko dodajte 2 jaja, šećer, sol i kardamom dok se šećer ne otopi.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.

Žlicom stavljajte malo brašna i kvasca u smjesu s mlijekom. Kada smjesa počne nalikovati tijestu, mijesite ju rukama. Dodajte rastopljeni maslac i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane mekano.

Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.

Tijesto izmijesite na pobrašnjenoj površini i izrežite na tri dijela.

Razvaljajte prvi dio u oblik pravokutnika. Cijelu površinu premažite s malo rastopljenog margarina i pospite cimetom i šećerom.

Napravite roladu i izrežite komade debljine 3 cm. Stavite komade tijesta na papir za pečenje, okrenute sredinom prema gore. Premažite s umućenim jajetom i pospite sa šećerom. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.

Pecite u 225°C 15 do 20 minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti