Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pita od badema i jabuka

Pita od badema i jabuka

Pita od badema i jabuka
  • Objavljeno: Petak, 22.09.2017.
  • Broj pregleda: 6.748
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Nezaboravan desert koji podsjeća na tople jesenske dane.
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prvo, napravite tijesto. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Smanjite brzinu i polako dodajte brašno. Na kraju dodajte žumanjak i kratko promiješajte. Uklonite tijesto iz zdjele, omotajte prozirnom folijom i držite u hladnjaku najmanje 1 sat.

Za punjenje, dobro izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte bademe i Calvados, i miksajte još 3 minute.

Zagrijte pećnicu na 170°C.

Izvaljajte tijesto. Nježno ga utisnite u namašćen kalup promjera 23cm. Odrežite rubove i stavite u hladnjak na 20 minuta.

U tijesto stavite punjenje i poravnajte žlicom. Ogulite jabuke i izrežite ih na kriške debljine 4 mm. Rasporedite jabuke na vrh. Pospite šećerom u prahu i pecite 1 sat i 15 minuta ili dok se jabuke ne karameliziraju. Ostavite da se hladi 30 minuta prije posluživanja.

Zatim napravite kremu. Dobro izmiješajte vrhnje i šećer. Dodajte Calvados i vaniliju, te ponovno izmiješajte. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Poslužite krišku pite prekrivenu kremom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti